16 Godzin, 2 Dni

grupa max. 15

Zarządzanie Produkcją oraz Optymalizacja Procesów Produkcyjnych w praktyce - 2-dniowe warsztaty symulacyjne.

6 500,00 PLN + VAT
więcej terminów () mniej terminów
  • Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom warsztatów wiedzy w zakresie:

    -Założeń filozofii Lean Management i zasad stosowania poszczególnych narzędzi i technik w praktyce.
    -Technik i metod: 5S, SMED, TPM, Kanban, praca standaryzowana.
    -Rzeczywistych przykładów udanych rozwiązań w zakresie Lean w wybranych branżach.
    -Skutecznego wdrażania zasad Lean Management.
    -Unikania błędów oraz najwartościowszych rozwiązań.

  • Program szkolenia:
    I. WPROWADZENIE DO WARSZTATÓW
    - prezentacja trenera i uczestników warsztatów
    - omówienie programu warsztatów

    II. KONCEPCJA LEAN MANAGEMENT
    - rys historyczny koncepcji Lean
    - zasady szczupłego zarządzania (Lean Management) w organizacji
    - obszary zastosowania Lean
    - źródła i rodzaje marnotrawstwa w procesach
    - sposoby identyfikowania i minimalizowania marnotrawstwa
    - uwarunkowania skutecznego wdrażania Lean
    - Kaizen jako instrument Lean
    - implementowanie zasad Lean w procesach produkcyjnych i wspomagających je procesach usługowych

    III. PRZYKŁADY INSTRUMENTÓW LEAN
    - mapowanie strumieni wartości (VSM)
    - diagram spaghetti
    - zasady zarządzania stanowiskiem pracy 5S + szóste S
    - zestaw technik służących przezbrajaniu maszyn SMED
    - TPM - wzrost produktywności i efektywności procesów związanych z utrzymaniem ruchu
    - standaryzacja pracy
    - 5 Why? - dlaczego warto zadawać pytania
    - jidoka - autonomizacja
    - kanban i zarządzanie wizualne
    - raport A3

    IV. WPROWADZANIE ELEMENTÓW ŚRODOWISKOWYCH ORAZ ZARZĄDZANIA ENERGIĄ DO SZCZUPŁYCH PROCESÓW PRODUKCYJNYCH (LEAN AND GREEN)

    V. INTEGROWANIE LEAN Z INNYMI SYSTEMAMI ZARZĄDZANIA
    - Lean a ISO 9001
    - Lean a ISO 14001
    - Lean a ISO 50001

    VI. Podsumowanie warsztatów szkoleniowych, konsultacje indywidualne.

    Informacje organizacyjne:
    Na kilka dni przed terminem wydarzenia skontaktujemy się z Państwem aby zapytać o Państwa oczekiwania, dotychczasowe doświadczenia i umiejętności, co pozwoli nam na częściowe dopasowanie programu szkolenia do Państwa potrzeb.

    Harmonogram zajęć
    szkolenie trwa 2 dni (16h)
    zajęcia odbywają się w godzinach 10.00-18.00 pierwszego dnia oraz 09.00- 17.00 drugiego dnia
    ze względu na warsztatową formę szkolenia maksymalna liczba uczestników to 15 osób
    w programie szkolenia przewidziane są 2 przerwy kawowe oraz 2-daniowy obiad
    Adres strony został usunięty
    Dzień I
    Godz.10:00 -rozpoczęcie szkolenia
    Godz.12:00 -przerwa kawowa
    Godz.14.00 -przerwa obiadowa
    Godz.16.00 -przerwa kawowa
    Godz.18:00 -zakończenie szkolenia
    Dzień II
    Godz.09:00 -rozpoczęcie szkolenia
    Godz.11:00 -przerwa kawowa
    Godz.13.00 – przerwa obiadowa
    Godz.15.00 -przerwa kawowa
    Godz.17:00 -zakończenie szkolenia

    Inwestycja:
    1580 zł netto (+23% VAT)
    Dla jednostek budżetowych finansujących udział w szkoleniu w minimum 70% lub w całości ze środków publicznych stawka podatku VAT = zw.
    -cena zawiera:
    -uczestnictwo w szkoleniu,
    -materiały dydaktyczne [autorski podręcznik Uczestnika szkolenia, materiały dodatkowe wykorzystywane podczas warsztatów praktycznych]
    -materiały piśmiennicze [notatnik, długopis]
    -dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia
    -konsultacje poszkoleniowe
    -każdy z Uczestników otrzyma indywidualną kartę rabatową upoważniającą do 10% zniżki na wszystkie kolejne szkolenia otwarte organizowane przez Centrum Organizacji Szkoleń i Konferencji SEMPER
    -oraz serwisy kawowe i obiadowe (nie obejmuje noclegu).

    Cena szkolenia wraz z zakwaterowaniem:
    Poznań: Cena szkolenia dla 1 osoby wraz zakwaterowaniem na 1 dobę w pokoju 1-osobowym i kolacją: 1850 zł netto (+23% Vat)
    Kraków: Cena szkolenia dla 1 osoby wraz zakwaterowaniem na 1 dobę w pokoju 1-osobowym i kolacją: 1850 zł netto (+23% Vat)

  • Centrum Organizacji Szkoleń i Konferencji SEMPER

  • Warsztaty, prezentacje, praca zespołowa, konsultacje indywidualne, burza mózgów, case study, dyskusja nad osiągniętymi wynikami.
    Projekt warsztatów ma charakter autorski i został opracowany w oparciu o doświadczenia praktyczne trenera, wynikające ze współpracy z organizacjami przy doskonaleniu ich systemów zarządzania.
    Uczestnicy mogą liczyć na praktyczny i przystępny komentarz w odniesieniu do prezentowanego materiału, również z perspektywy własnej organizacji i problemów.

  • Szkolenie jest propozycją dla specjalistów i kadry zarządzającej z zakresu produkcji i logistyki oraz dla wszystkich, którzy pragną zdobyć kwalifikacje w tej dziedzinie i w przyszłości zajmować się tą problematyką.

  • 6500 PLN + 23% VAT za szkolenie

  • analiza potrzeb
    ewaluacja, raport po szkoleniu
    konsultacje do dni po szkoleniu

Trener:
dr inż. Martin Daliga
Specjalizacja trenerska:
Jest ekspertem w zakresie zarządzania produkcją, Filozofii Lean Management, zarządzania projektami i procesami, jako niestrudzony propagator przywództwa sytuacyjnego Kennetha Blancharda skutecznie zarządzał zespołami interdyscyplinarnymi. Na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat pracował z zespołami realizującymi projekty o budżetach sięgających ponad 10 mln zł. Pełnił szereg funkcji i ról w największych polskich przedsiębiorstwach, najbardziej dumny jest z udziału swojego zespołu w projektach związanych z optymalizacją procesów biznesowych i zwiększaniem ich konkurencyjności. Posiada wieloletnią praktykę trenerską w kreowaniu wartości biznesowych i zarządzania ograniczeniami. Specjalista w zakresie Filizofii Lean Management, ekspert w dziedzinie nowoczesnych metod zarządzania produkcją. Doświadczony trener, od kilku lat prowadzi wysoko oceniane warsztaty szkoleniowe i wdrożenia dla wielu firm i przedsiębiorstw.

Trener:
dr Iwona Burka
Specjalizacja trenerska:
Ekspert Semper ds. zarządzania produkcją i optymalizacji procesów produkcyjnych. Specjalizuje się w projektowaniu oraz doskonaleniu systemów zarządzania w organizacjach, z wykorzystaniem zasad i instrumentów szczupłego zarządzania oraz identyfikowaniu i minimalizowaniu marnotrawstwa w duchu zarządzania przez jakość. Autorka licznych publikacji z zakresu Lean Management oraz Lean Service. Posiada wieloletnią praktykę trenerską w tworzeniu wartości biznesowych i zarządzaniu ograniczeniami, konsultant w dziedzinie nowoczesnych metod i narzędzi zarządzania w organizacjach. Zajmuje się projektowaniem zintegrowanych systemów zarządzania, w tym i w zakresie wymagań norm ISO 9001 i 14001, oraz kreowaniem organizacji uczących się. Jest wykładowcą akademickim. Powadzi wysoko oceniane warsztaty szkoleniowe dla wielu firm i przedsiębiorstw produkcyjnych.

Szkolenia o podobnej tematyce