16 Godzin, 2 Dni

System HACCP wg normy ISO 22000 - podstawy

Zabrze Trwa nabór 990,00 PLN + VAT
Cena do ustalenia
więcej terminów () mniej terminów
  • Szkolenie jest wstępnym etapem przygotowującym do szkolenia właściwego dla audytorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000.

  • Podstawowe pojęcia dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności
    Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w Polsce i UE
    System HACCP jako system zarządzania
    System HACCP jako podstawa wdrożenia innych standardów – wymagania sieci handlowych BRC Food i IFS Food
    Genezę Norm serii ISOSkontaktuj się z nami za pomocą formularza na tej stronie– odniesienie do Codex Allimentarius i Normy DS 3027
    Program warunków wstępnych i Operacyjny program warunków wstępnych – wymagania GMP, GHP
    Pojęcie i omówienie systemu HACCP (7 zasad systemu HACCP wg Normy ISO 22000)
    Wymaganą dokumentację w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności – procedury, instrukcje, zapisy itd.
    "Nowe wymagania", m.in. komunikację zewnętrzną, przegląd zarządzania, walidację, weryfikację, korekty, działania korygujące itp.
    Wdrażanie i certyfikację norm ISO 22000
    Najczęstsze problemy przy tworzeniu i nadzorowaniu systemów zarządzania
    Ćwiczenia praktyczne

  • Zaświadczenie imienne o udziale w szkoleniu

  • Szkolenie teoretyczno-praktyczne

  • Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników i menadżerów kontroli jakości zakładów branży spożywczej oraz osób pełniących funkcję przewodniczącego zespołu bezpieczeństwa żywności/ przewodniczącego zespołu HACCP lub będących członkami takich zespołów.

  • 990,00 PLN + 23% VAT za osobę

  • materialy szkoleniowe
    przerwy kawowe
    wyżywienie

  • 0 PLN + 23% VAT za szkolenie

  • ----

Wykwalifikowani trenerzy TÜV Rheinland Group

Szkolenia o podobnej tematyce