7 Godzin, 1 Dni

Kontrola jakości materiałów opakowaniowych dla przemysłu spożywczego

Cena do ustalenia
więcej terminów () mniej terminów
  • Zdobycie wiedzy z zakresu wymagań standardu PN-EN 15593:2010 potrzebnej do budowy systemu opartego o normę oraz wykorzystania narzędzi istotnych z punktu widzenia normy

  • Program szkolenia:
    1. Wymagania standardu – rozwinięcie wymagań: 2h
    2. Budowa procesów istotnych z punktu widzenia standardu: 3h
    a. Walidacja procesów mycia i dezynfekcji
    b. Procesy związane z monitorowaniem dostawców
    i. Budowa procesu kwalifikacji dostawców oraz oceny okresowej dostawców – w oparciu o wymagania normy PN-ISOSkontaktuj się z nami za pomocą formularza na tej stronie:2003 oraz innych.
    c. Zarządzanie niezgodnościami i innymi sytuacjami nietypowymi
    i. Procedura OOS / OOT / OOE
    ii. Root Cause Analysis oraz procedura CAPA
    d. Reklamacje
    i. Procedura reklamacyjna i narzędzia stosowane w procesie – np. G8D
    e. Procedura wycofania wyrobu
    i. Proces wycofania i symulacja
    f. Analiza zagrożeń i ocena ryzyka
    i. Wykorzystanie narzędzi HACCP / FMEA
    g. Monitorowanie i pomiar wyrobów
    i. Metody badań i ich walidacja – procedura R&R
    Ćwiczenia:
    - HACCP / FMEA – 75 min
    - G8D – 30 min
    - Analiza R&R systemu pomiarowego - 45 min

  • certyfikat TQMsoft

  • Wykład , ćwiczenia , Udział części praktycznej w szkoleniu: 30%

  • o Technolodzy
    o Liderzy projektów
    o Inżynierowie produkcji
    o Inżynierowie jakości
    o Przedstawiciele firm z branży materiałów opakowaniowych, które chciałyby poszerzyć swoją działalność o produkcję opakowań do przemysłu spożywczego.

  • 0 PLN + 23% VAT za szkolenie

  • ----

Trener TQMsoft

Szkolenia o podobnej tematyce